به گزارش راهبرد معاصر؛ آن دسته از سهامدارانی که اقدام به فروش پرتفوی سهام عدالت خود نکرده اند می توانند با انجام مراحل زیر نسبت ثبت درخواست وام سهام عدالت در قالب کارت های اعتباری خرید اقدام نمایند. بازپرداخت اقساط وام سهام عدالت 36 ماهه است. جزئیات بیشتر از مبلغ قسط وام سهام عدالت و سایر اطلاعات مورد نیازتان را در ادامه گردآوری کردیم.
آزادسازی سهام عدالت درحالی به سالگرد خود نزدیک می شود که مشمولان، چه افرادی که روش مستقیم را برای مدیریت خود انتخاب کرده بودند، چه افرادی که روش غیرمستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کرده بودند، امکان فروش سهام خود را ندارند. البته این امکان برای مدت کوتاهی به مشمولان مستقیم داده و پس از مدتی به دلیل ریزش بازار، منتفی شد.
در این راستا، مسئولان تصمیم گرفتند به مشمولان سهام عدالت (هر دو روش مستقیم و غیرمستقیم) کارت اعتباری اعطا کنند تا افراد بتوانند به این نحو از دارایی خود بهره مند شود.
البته اگر مشمولان مستقیم حتی یک سهم از پرتفوی خود را فروخته باشند، نمیتوانند کارت اعتباری را دریاف کنند. همچنین اگر یک مرجع قانونی به شرکت سپرده گذاری نامه داده باشد که بر اساس آن سهام فرد توقیف شده باشد، آن فرد نمیتواند کارت اعتباری دریافت کند. همچنین چنانچه فرد سجامی نشده باشد، احراز هویت نشده است و بنابراین امکان دریافت کارت اعتباری را ندارد.
با وجود آنکه به گفته مسئولان، مذاکرات با ۱۰ بانک برای ارائه خدمت مذکور ادامه دارد اما تا کنون فقط دو بانک ملی و تجارت برای اعطای کارت اعتباری اعلام آمادگی کرده اند. بنابراین مشمولان برای دریافت کارت اعتباری فقط باید به یکی از دو بانک مذکور مراجعه کنند. البته نیازی به مراجعه حضوری نیست و خدمات به صورت غیر حضوری ارائه میشود.
مشمولان در مرحله نخست حتما باید در سامانه سجام به نشانی www.sejam.ir ثبت نام کرده باشند تا اطلاعات هویتی آن ها ثبت شده باشد.
پس از آن برای دریافت کارت اعتباری از بانک ملی، مشمولان مستقیم باید بانک ملی را به عنوان کارگزار خود انتخاب کنند(میتوانند از طریق تغییر کارگزار ناظر این کار را انجام دهند) سپس مشتریانی که بانک ملی ایران را به عنوان کارگزار سهام عدالتشان انتخاب کرده اند می توانند تا ۵۰ درصد ارزش روز سهام عدالت خود را تسهیلات کارت اعتباری (دو میلیون تومان تا سقف ۱۰ میلیون تومان) درخواست کنند.
همانطور که ذکر شد تمامی مراحل درخواست و دریافت کارت اعتباری از محل سهام عدالت غیر حضوری بوده و نیازی به مراجعه حضوری به شعب نیست.
بر این اساس، فرد متقاضی باید به یکی از اپلیکیشن های ایوا، بله یا شصت بانک ملی ایران مراجعه کرده و پس از آن گزینه نشان بانک در هر کدام از اپلیکیشن ها را انتخاب کند. بعد از آن گزینه هویت سنجی را انتخاب و مراحل مربوطه را انجام دهد و سپس باید به نشان اعتباری وارد شده و درخواست تسهیلات کند.
چنانچه متقاضی مایل باشد کارت اعتباری را از بانک تجارت دریافت کند، باید درخواست خود را در اپلیکیشن زمرد بانک تجارت ثبت کند و پس از آن، بانک نسبت به استعلام تعداد سهام عدالت و توثیق آن برای پرداخت تسهیلات اقدام کرده و پس از گذراندن سایر استعلامها، مبلغ تسهیلات، سود تسهیلات، مبلغ اقساط و … را تعیین و به مشتری اعلام و وجه تسهیلات را به شماره حساب متقاضی تسهیلات واریز میکند.
بازپرداخت تسهیلات کارت اعتباری سهام عدالت در اقساط ۳۶ ماهه و با نرخ ۱۸ درصد خواهد بود، البته در صورتی که کل مبلغ تسهیلات تا ۳۶ روز پس از دریافت آن به صورت یکجا بازگردانده شود، سودی به آن تعلق نخواهد گرفت.
مهم ترین نکته در دریافت وام سهام عدالت این است که کارت اعتباری فیزیکی نیست بلکه نشان بانک است و جز برای خرید کالاهای داخل فروشگاه طرف قرارداد با بانک استفاده دیگری ندارد و نمیتوان آن را به پول نقد تبدیل کرد. باید به این نکته توجه شود که افرادی که سهام یک میلیون تومانی دارند، وام ۱۴ میلیون تومانی و افرادی که سهام ۵۰۰ هزار تومانی دارند، وام هفت میلیون تومانی دریافت خواهند کرد. همچنین متقاضیان حتما باید در یکی از بانک های ملی و تجارت که درحال حاضر کارت اعتباری میدهند، حساب داشته باشند./ایسنا
برگههای سهام عدالت ضمانت کارت اعتباری است و نیازی به سایر مدارک جهت ضمانت نیست و بانک ها به جای ضامن کارت اعتباری سهام عدالت برگه سهام عدالت را ثبت مقدم کنند.
اگر سهامداران نتوانند به تعهدات خود در قبال بازپرداخت مبالغ کارتهای اعتباری عمل کنند، بانک ها می توانند سهام عدالت آنها را بفروشند اما در صورت بازپرداخت اقساط این کارتها توسط افراد به شکل منظم، اصل سهام آنها که در وثیقه است، باقی میماند و عوایدی مانند سود سالانه، حضور در مجمع و حق رای متعلق به سهامدار عدالت پابرجا بوده و توسط سهامداران عدالت قابل استفاده خواهد بود.
سهامداران برای احراز شرایط دریافت کارتهای اعتباری به هیچ عنوان نیاز به مراجعه حضوری به بانکها ندارند و همه فرآیندهای لازم در این زمینه به صورت غیرحضوری و الکترونیکی انجام میشود.
از طرفی اگر سهامداران سهام عدالت توانستند تا یک ماه همه مبلغ را به بانک بازگردانند، این مبلغ قرضالحسنه حساب شده و سودی ندارد اما اگر از یک ماه عبور کرد و مبلغ را پرداخت نکرد، این اعتبار به تسهیلات سهساله تبدیل خواهد شد.
بانک ملی و بانک تجارت دو بانکی هستند که به صورت الکترونیکی به سهامداران عدالت، کارت اعتباری سهام عدالت ارائه میدهند. برای دریافت این کارت نیاز به مراجعه حضوری نیست و درخواست به صورت الکترونیکی به همراه مدارک ارسال میشود و تا سه روز دیگر کارت اعتباری برای سهامداران صادر خواهد شد.
رئیسجمهور دو هفته قبل وعده پرداخت کارت اعتباری سهام عدالت تا سقف ۱۴ میلیون تومان را داده بود، به گفته او قرار بود دارندگان سهام عدالت یک میلیون تومانی ۱۴ میلیون تومان و دارندگان سهام ۵۳۲ هزار تومانی مبلغ هفت میلیون تومان وام دریافت کنند.
اما پس از این اظهارات، مدیران بورس و شرکت سپردهگذاری مرکزی بارها در صحبتهای خود تاکید کردهاند که بهازای ۵۰ درصد ارزش سهام عدالت کارت اعتباری داده میشود. بنابراین یا رئیسجمهور از ارزش سهام عدالت اطلاعی ندارد یا مسئولان مبلغ این وام را کم کردهاند.
در حال حاضر دو بانک ملی و تجارت این کارتهای اعتباری را صادر میکنند. همه مراحل دریافت کارت اعتباری سهام عدالت اینترنتی و از طریق برنامههای موبایلی است. همچنین شروط بسیاری را برای دریافت این تسهیلات اعلام کردهاند که عجیبترین آن داشتن کارت ملی هوشمند است، چرا که پس از گذشت چند سال هنوز بسیاری کارت ملی جدید ندارند.
همچنین گفته شده که اگر شخصی یک سهم هم فروخته باشد نمیتواند کارت اعتباری بگیرد، یعنی بیش از سه میلیون نفر محروم هستند.
این وام تا پنج ماه استراحت دارد و اگر سهامدار نتواند ظرف این مدت کل مبلغ را برگرداند تبدیل به وام با نرخ سود ۱۸ درصد و اقساط سه ساله میشود. جزئیات اقساط این وام به این شرح است:
در حال حاضر ارزش سهام عدالت یک میلیون تومانی با اعمال افزایش سرمایهها حدود ۲۱ میلیون تومان است که ۵۰ درصد آن حدود ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان میشود.
اقساط ماهانه این وام ۳۸۰ هزار تومان است و در مجموع سه سال سهامدار ۱۳ میلیون و ۶۶۵ هزار تومان میپردازد.
ارزش سهام عدالت ۵۳۲ هزار تومانی حدود ۱۱ میلیون تومان است که این سهامداران وام پنج میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی دریافت میکنند.
این سهامداران باید ماهانه ۱۹۹ هزار تومان قسط پرداخت کنند که مبلغ کلی آن تا ماه آخر هفت میلیون و ۱۵۸ هزار تومان برآورد میشود.